Rhineferries to the Rescue - 10-08-2019

10-08-2019 10:00

SAVE THE DATE: op zaterdag 10 augustus a.s. organiseert “Rhineferries to the Rescue” een speciale hondenworkshop-dag (locatie: AKC Apeldoorn – Polderweg 5 in Apeldoorn).

Vorden - In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 mei heeft er een grote brand gewoed in een boerderij aan de Wierssebroekweg in het buiten gebied van Vorden. De boerderij en aangebouwde stal bedekt met een rieten dak werd volledig in de as gelegd.
De brand werd omstreeks 1.30 uur gemeld. De bewoners en twee honden wisten zich op tijd in veiligheid te brengen een derde hond overleefde de brand niet. De brandweer van Ruurlo, die als eerste aanwezig was, kreeg assistentie van de korpsen uit Barchem, Vorden, Laren en Zutphen. Bij de brand was er sprake van een flinke rookontwikkeling.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hier zal de politie onderzoek naar doen. Stichting Salvage is ingezet voor de afhandeling van de schade en zorgt voor onderdak van de bewoners.

Zomaar een krantenbericht waar je waarschijnlijk even kort bij stil staat maar daarna weer verder bladert. Maar voor vele bekenden van Chris en Klaas sloeg daar de schrik om het hart, de boerderij waar zoveel uren aan werk in zijn gestoken, een droomboerderij, hun levenswerk .. in vlammen opgegaan. En dan ook nog het feit dat 1 van de honden, Dune, niet gered kon worden maakte dat de wereld even stil stond.

Het weekend daarna was de Jonge Hondendag, Chris zou keuren en heeft dat ook gedaan, diep respect daarvoor. We hebben die dag geopend met een gebaar uit liefde om hier stil bij te staan en de aanwezige mensen gevraagd om als steun aan Chris en Klaas een donatie te doen via de pot bij de kassa van de AKC en/of via het kopen van loterijlootjes. Aan het einde van de dag konden we een goed gevulde pot overhandigen aan Chris en een aantal cadeaus voor de honden. Er ontstond vervolgens, vanuit diverse Rhineferry pupkopers en betrokkenen, een idee om meer te doen en zo werd “Rhineferries to the rescue” een feit.

Na diverse brainstormsessies via een fb chatgroep kreeg het idee steeds vastere vormen en kon er, dankzij de geweldige samenwerking met de AKC Apeldoorn, een datum worden geprikt. Die datum is geworden zaterdag 10 augustus en de locatie het terrein van de AKC Apeldoorn.

Het zal een sport-/speldag worden waarbij diverse workshops zullen worden aangeboden maar het zal vooral een dag zijn waarop wij onze harten laten spreken. De gehele opbrengst van de dag komt ten goede aan Chris en Klaas.
Op deze dag zal er bv een trimmer zijn die uitleg geeft over vachtverzorging, een workshop hersenwerk, agility, jacht, er is een veiling en nog veel meer.

De toegang, incl. 3 workshops naar keuze, kost €30, voorinschrijvers krijgen €5 korting.

Het laten keuren van je hond en het laten maken van een foto met je hond is voor iedereen, dat staat los van de workshops.

Extra donaties zijn uiteraard altijd welkom.

Inschrijven kan via het online formulier (zie de link bij tickets).

© 2015 ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.     © Toller of CARPE DIEM.

Lid van:B.R.C.           

 

 

Contact

Toller of Carpe Diem Grubbenvorsterweg 39
5975 RA Sevenum
Netherlands
+3177-8880888 of
+316-12542696 (Marga) /
+316-14688850 (Henk)
toller.of.carpediem@gmail.com