Wees tot het einde bij hen!

 

Huisdieren blijken ook laatste wensen te hebben voor ze sterven, maar alleen bekend door dierenartsen die oude en zieke dieren in slaap brengen.

Twitter-gebruiker Jesse Dietrich vroeg aan een dierenarts wat het moeilijkste onderdeel van zijn werk was. De specialist antwoordde zonder aarzelen dat het voor hem het moeilijkst was om te zien hoe oude of zieke dieren met de ogen van hun baasjes zoeken voor het slapen gaan.

Feit is dat 90 % van de eigenaren niet in een kamer met een stervend dier wil zijn. Mensen gaan weg zodat ze hun huisdier niet zien vertrekken. Maar ze beseffen niet dat het in deze laatste momenten van het leven is dat hun huisdier ze echt nodig heeft.

En dierenkliniek Hillcrest in Zuid-Afrika heeft een bericht geplaatst op hun Facebookpagina voor alle mensen met huisdieren. Dierenartsen vragen de eigenaren om dicht bij de dieren te zijn tot het einde. ′′ Het is onvermijdelijk dat ze voor je sterven. Vergeet niet dat je het middelpunt van hun leven was. Misschien waren ze gewoon een deel van je. Maar ze zijn ook je familie. Hoe moeilijk het ook is, laat ze niet achter. Laat ze niet sterven in een kamer met een vreemde op een plek die ze niet leuk vinden. Veteranen zijn erg pijnlijk om dit te bekijken. Over hoe huisdieren hun baasje niet kunnen vinden in de laatste minuten van hun leven. Ze begrijpen niet waarom hij ze heeft verlaten. Ze hadden immers zijn troost nodig. Dierenartsen doen er alles aan om ervoor te zorgen dat dieren niet zo bang zijn. Maar ze zijn totaal vreemden voor hen. Wees geen lafaard die denkt dat het te pijnlijk voor je is. Denk aan het beestje. Behoud deze pijn in het belang van je huisdieren. Wees tot het einde bij hen ".

Artwork by: Travis Patenaude