Hoeveel voor een  ...pupje?!

 

Hoeveel voor een  ...pupje?!

Laat me een paar woorden tegen je zeggen, ja tegen jou, de persoon die mailt om alleen naar de prijs te vragen. De persoon die belt en verrassend zegt,  na het horen van een prijs: " Ik kan ergens anders een goedkopere ...pup kopen ". Ik spreek jou ook aan, de persoon die geen interesse heeft in papieren omdat: " ik gewoon een huisdier wil.
Geen enkele hond is "gewoon een huisdier"!
Achter elk rasecht pupje/hond zit een FOKKER.
Ik gebruik hoofdletters om een fokker te onderscheiden van een dierenfabriek of broodfokkers.
Een serieuze fokker fokt geen honden zonder papieren, wat de integriteit van het ras niet beschermt. Registratie (papieren) zijn dossiers van officiële instanties afkomstig, papieren die de bloedlijn documenteren en het mogelijk maken gezondheidsproblemen in de bloedlijnen te onderzoeken en uit te sluiten.
Wanneer je een fokker vertelt dat je niet geïnteresseerd bent in papieren, vertel je, dat je niet geïnteresseerd bent in de gezondheid van de pup, maar alleen de goedkoopste die je kunt vinden!
Als je een pup koopt van een gerenommeerde en hoogwaardige fokker, is en voelt deze fokker zich verantwoordelijk voor de gezondheid van elke pup, Voor zowel de honden als elke pup die ze in hun leven verkochten. Deze fokker slaat de vakantie over, mist veel slaap en het grootste deel van zijn persoonlijke huisruimte is omgebouwd in ruimte voor zijn honden. De echt gepassioneerde fokker, die houdt van wat hij fokt, gebruikt zijn hele hart en ziel om dat te doen. Niet alleen voor pups die verkocht worden, maar ook bij elke klant die een stukje van hun hart meekrijgt en daarmee lid is van hun grote familie. Hierbij wordt ook rekening gehouden met pups of honden die ziek worden of extra hulp nodig hebben om te gedijen. Fokkers maken zich zorgen over hun baby's nadat ze weggaan en nemen ze zonder twijfel terug.
Een fokker zal zijn handen vuil maken, vaak bedekt met alles wat bij de geboorte komt. Want daar draait het leven om... Te midden van geboorte en dood is leven. Het wiel dat blijft draaien. Een fokker voert testen, echo's, röntgenfoto's, analyses, keizersnedes, vaccinaties, registratie van stambomen en microchips, ontworming voor zijn pups en laat ze evalueren en onderzoeken door specialisten.
Last but not least kiest een fokker de familie die het geluk heeft om een van hun pups te mogen verwelkomen. Ja, dat lees je goed. Een echte fokker kiest aan wie hij verkoopt omdat hij geen geld verdient van de verkoop. Er is geen compensatie die de investeringen van een fokker kan compenseren. Daarom moeten ze er zeker van zijn dat ze goed terecht komen en geliefd worden. Vaak meer dan  alleen maar ja zeggen... Een goede fokker heeft verschillende criteria voor degenen die hun bloedlijn willen voortzetten. Waarom? DAAROM! Aangezien fokken geen verantwoordelijkheid is om licht op te vatten, het is een keuze voor de enorm toegewijde mensen die bereid zijn om op te offeren!!
Omdat een hond nooit "gewoon een huisdier" is, het is het erfgoed van de fokker, de beste vriend van een kleine jongen, een beschermer van kleine meisjes, therapie voor ouderen, een familielid, iemands hele wereld!!!
Mede geschreven door: Sr. Eduardo Loredo Muller
Vertaald in het Engels door Angel Sophia Nogga
Gewijzigd voor honden door: Amber French typen.