Sieske

 

Officiele naam van Sieske is "Gracia van Marhé Ke".

 

Door de intense band met Froemel zijn we nog meer in de ban geraakt van het karakter van de Toller en besmet met het tollervirus. Omdat één maar zo alleen is zijn wij gaan zoeken naar een maatje voor Froemel. In mei 2013 onze 2e Toller geboren. Wij noemden haar, in navolging tot de Limburgse namen, "Sieske".       Sieske betekend schatje in het Limburgs.

 

Sieske komt uit een nest van 8 gezonde pups. Sieske was een innemende pup die haar plaats wist te veroveren.

 

Sieske is een pienter, lief, pittig en energiek teefje. Ze is erg nieuwsgiering. Als er iets te beleven is moet ze er bij zijn. Zonder haar gaat het (feestje) niet door. Ze is een wildebras maar wanneer ze geknuffeld kan worden, kruipt ze bij je op schoot en is ze erg innemend. Ze is lief voor iedereen. Wandelen, rennen en spelen met Froemel of onze (vakantie)logees zijn haar grootste passie. Ze heeft een hartje van goud en een ontwapenend karakter.

 

Het doen van intelligentie- en behendigheidspelletjes gaan haar goed af en ze kan er geen genoeg van krijgen. Momenteel is zij aktief met "man-trail". Zie filmpje 29-01-2016 (les 4 - zoeken in bos) en filmpje 26-02-2016 (les 6 - zoeken op verhard terrein) 

 

Omdat we de intensie hebben om met "Sieske" te gaan fokken, zijn we begonnen met de gezondheidsonderzoeken. Sieske heeft de benodigde gezondheidsonderzoeken (zie "gezondheid") gehad en voldoende kwalificaties op diverse keuringen (zie "keuringen") behaald.

 

Foto: Venlose Heide 19-08-2019