Aanschaf van een pup

 

Een Toller is een slimme, leergierige hond  die het werken met en voor zijn baas geweldig vindt. Of dit nu in de jacht of een andere hondensport is, de Toller is en blijft een jachthond/werkhond die met veel passie wil werken.

Daarnaast is de Toller een gevoelige hond die met zachte maar consequente hand, humor en veel geduld opgevoed moet worden.

De Toller is, naast de jacht en apporteren, ook uitermate geschikt is voor andere trainingen, zoals Obedience, Mantrail en Behendigheid. De natuurlijke wil om te apporteren en zijn speelsheid zijn noodzakelijk voor de "tolling" eigenschap. Zoals ook van "voorstaan" bij staande honden kan worden gezegd, geldt dat de "tolling" eigenschap erfelijk bepaald is en niet of nauwelijks hoeft te worden aangeleerd. 

De Toller heeft een grote will-to-please, tollerantievermogen, stabiliteit en baasgerichtheid. Daarnaast heeft ieder Toller zijn of haar eigen karakter die ook kan worden ingezet bij specifieke zorgvragen zoals "knuffel- "aai" en/of "hulp"-hond bij autisme of dementie of angst vrij maken.

Ook in de training onderscheidt de Toller zich door de hoge mate van intelligentie.  

Iedere Toller is uniek en enig in zijn soort!

 

Zie ook de aanschaf van een pup op de website van de NSDTRCN