Froemel

 

Op 12-02-2010 werd onze eerste Nova Scotia Duck Tolling Retriever geboren. Deze slimme dame noemden wij "Froemel", wat een Limburgs dialect is voor liefkozen / friemelen. Reeds in het nest onderscheidde Froemel zich van de rest van het nest. Zij zocht ons uit i.p.v. dat wij of de fokker de keus maakten. Froemel kwam uit een nest van 5 gezonde Tollers en was een bolletje wol die haar naam eer aan deed.

 

Kort nadat Froemel ons gezin aanvulde kregen wij bericht dat mijn (Henk) moeder ongeneeslijk ziek was. Zij werd in korte tijd terminaal en overleed. Gelukkig heeft zij Froemel nog bewust mogen meemaken maar helaas niet lang van haar mogen genieten. Binnen 3 maanden hierop overleed plotseling mijn (Henk) vader en als klap op de vuurpijl kreeg Marga in 2011 t.g.v. medicatievergiftiging  uitvalsverschijnselen op het centrale zenuwstelsel (net als bij een CVA). In deze tijd en de lange daarop volgende revalidatieperiode was Froemel haar grote steun en toeverlaat. Tot onze spijt heeft zij hierdoor een "zware en beladen" jeugd gehad en is ons inziens daardoor te snel volwassen geworden.

 

Door deze bagage heeft Froemel veel geleerd en wordt ingezet als therapiehond (dierenknuffelservice) zowel bij verpleeg-/verzorgingstehuizen, woongroepen voor mensen met dementie, mensen met verstandelijke handicap en/of autisme. Froemel wordt ook ingezet voor het angstvrij maken van kinderen en volwassenen voor honden. Froemel doet dus haar naam echt eer aan!

 

Jullie snappen dat "Carpe Diem" ons levensmotto is geworden door wat ons in deze korte periode is overkomen. Dit willen wij middels onze kennelnaam dan ook graag uitdragen.

 

Froemel is een geduldige, intelligente maar ook zeker een eigengereid meisje dat vol passie werkt. Ze voelt aan wanneer ze er "moet zijn". Ze is een lieve en energieke Toller die iedereen om de vinger windt en hun hart veroverd. Ze vind het heerlijk om te kroelen (froemelen!) maar wanneer zij mag gaan wandelen en met een bal kan gaan spelen heeft ze nergens anders meer tijd voor ... Ze is echt apporteergek.

 

Door de intense band met Froemel zijn we nog meer in de ban geraakt van het karakter van de Toller en besmet met het tollervirus. 

 

 Foto: Venlose Heide 19-08-2019

"Met pensioen"