Het masseren van je hond

 

25-01-2016 17:24

Het masseren van deze plekjes bij je hond kan CRUCIAAL zijn voor hun gezondheid.

Als een verantwoordelijk baasje, weet ik dat ik constant moet opletten voor de gezondheid van mijn hond. Alleen ik had er nooit over nagedacht dat ik best wel veel invloed kan hebben over zijn psychische conditie.

Volgens het bedrijf Heal Animal Massage Therapy is het “Erg belangrijk om je hond af en toe te masseren zodat je zeker bent dat ze gezond blijven, maar het helpt ook bij het verhelpen van mentale problemen die ze misschien al hadden”.

Net zoals bij mensen is het bij honden ook het geval dat er bepaalde plekken op het lichaam zijn die ervoor zorgen dat je gezond blijft, het kan soms wel cruciaal zijn!

Het masseren op bepaalde plekken bij je hond kan ontzettend goed zijn voor specifieke organen, systemen en delen van het lichaam.

Scroll een beetje naar beneden, vergeet dit artikel niet te delen met mede honden eigenaren en dierenliefhebbers natuurlijk. En het aller belangrijkst, zodat je dit bericht in de toekomst weer terug kan vinden!

Wij gaan je hieronder precies laten zien wat je moet doen, en wat voor voordelen elke plek heeft:

 

Hoe masseer ik mijn hond?

Volgens het Modern Dog magazine kan het masseren van je hond super makkelijk zijn.

“Gebruik het platte vlak van je hand en raak zachtjes delen van het lichaam van je hond aan. Concentreer je op wat je voelt en schenk aandacht aan alle lagen, van het haar tot de huis, vet, spieren tot aan de botten toe”

Wrijven is goed voor de grotere spieren en ze raden aan dat je benen vast grijpt en heel lichtjes knijpt.

 

1.         Stress en Angst

Schenk altijd aandacht aan de oren van je hond, de oren hebben het meest te maken met stress en angst. Het masseren van de oren zal ervoor zorgen dat je hond geheel ontspant.

 

2.         De maag en zenuwstelsel

Soms moet je iets meer doen dan allen het hoofdje van de hond aaien. Het masseren van hun hoofd kan geweldige resultaten hebben op de gezondheid van hun maag en zenuwstelsel. Vooral de punten rondom de ogen.

 

3. Rusteloosheid en hyperactiviteit

Het masseren van de rug kan erg goed helpen tegen Rusteloosheid en hyperactiviteit.

 

4. Problemen met de spijsvertering

Als je hond last heeft met zijn of haar spijsvertering is de buik een perfecte plek om te masseren.

 

5. Gezonde gewrichten en infecties

De benen van je hond zijn het aller belangrijkst voor hun beweging, zoals rennen, spelen en hun algehele functioneren. Het masseren van de benen van je hond is een van de belangrijkste, ook voor hun psychische conditie!

 

6. Een gezond hart

Net zoals bij mensen is de borst een belangrijk gedeelde, ook bij honden dus! Het is niet alleen goed voor het hart, maar zorgt ook voor een goede bloed circulatie!

 

7. Vertrouwen en comfort

De poten kunnen een van de meest gevoelige punten zijn bij je hond en is belangrijk voor meerdere delen van het lichaam van je hond. Door ze te masseren bouw je ook meer vertrouwen op tussen jou en je hond.

 

8. Flexibiliteit en beweging

Door de achterste benen te masseren gaat de flexibiliteit en activiteit van je hond omhoog, het houd ze op deze manier ook scherp!

 

9.Het gehele lichaam masseren

Al deze specifieke zijn super belangrijk, en ook het masseren van het gehele lichaam van je trouwe viervoeter heeft alleen maar voordelen. Het heeft namelijk impact op het gehele lichaam en houd je hond, vitaal, gezond, vrolijk en speels!