Joeks

 

* 4-2-2021- + 9-4-2021

Snik 😥😢,
We begonnen met een lach 😃. We hadden het mooiste hondje van de hele wereld, maar eindigen met een traan 😭.
Dromen vallen in duigen..😔
Zoveel plannen hadden we met Joeks.
Het mocht echter niet zo zijn😓.

Na controle en bevestiging door röntgenfoto's, bij onze dierenarts blijkt dat de knie van zijn rechter achterpoot ernstig beschadigd is. Zijn groeischijf is reeds aan het resorberen.
Oorzaak? In ieder geval geen genetische afwijking. Vermoedelijk zijn, zijn pootje en de omliggende pezen, geraakt bij de bevalling middels keizersnede.😱 In 1e instantie (volgens de DA) hadden we de hoop dat het enkel een "spierenkwestie" zou zijn. De waarheid blijkt anders. 😭
Hoe het ook zijt, Joeks zal dit beentje nooit optimaal kunnen gebruiken en belasten.
In het belang van Joeks krijgt hij via Linus en Jeanette een liefdevolle familie, die Joeks als "huishond" een lang en gelukkig maar vooral ook zoveel mogelijk pijnvrije leven hopen te geven.
Dit kunnen en willen wij hem ook geven, maar Joeks zal toch t.z. een competiestrijd ontwikkelen om de andere Tollers bij te willen houden. 😒 Om hem te beschermen en omwille van zijn gezondheid moeten wij helaas (met ons verstand en niet met ons hart) deze beslissing nemen.
Wat kan je, je in 1 week tijd, een pup in je hart sluiten.🥰

Tot onze grote schrik en verdriet kregen we 2 dagen later het bericht dat ze iom de dierenarts Joeks hadden laten inslapen. Er was geen optie op herstel en voor een pijnvrijwaardig leven.

https://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=1157338