Baerke

Op 18-05-15 werden wij getipt voor een Toller reutje uit Rusland ( beter al zo heel ver weg). Nadat we het even hadden laten bezinken zijn we hier verder ingedoken. Deze pup bleek een lot uit de loterij. Niet alleen was het een "knappert" met hele mooie ouders, maar ook qua gezondheid zag alles er goed uit.

Geen tijd om langer na te denken en om andere kapers die op de kust lagen voor te zijn, toegehapt en ja gezegd.

Dan begint het circus. Is ons deze pup gegund? Er volgen vele mailtjes en app's over en weer, waarbij de taalbarriere en het tijdsverschil een rol speelde. Ondertussen internet leeggeplukt met de vragen als "Hoe komt de pup in Nederland?" "Hoe kom ik aan een visum?" "Welke papieren heb ik nodig en welke de hond?" "Hoe zit het met de stamboom?" "Is de pup gechipt" en 1001 en 1 andere vragen passeerden de revue.

Maar dan komt het verlossende bericht. YES. Wij mogen de pup kopen. Hij is ons gegund en de eigenaresse brengt 'm zelf naar Nederland. Alles valt op een rijtje en vanmorgen, 26 mei 2015 was het zover. Onze nieuwe Russische Baerke (net 17 weken oud) is in Dusseldorf geland. Samen hebben we hen beide opgehaald en een warm welkom geheten.

De stamboomnamen  van Baerke zijn: "Fire Shadow Grateful Platter Maximum".
Sun of "Kalmegess Canadian Ranger" and "Lorevy Endless Love Story".
Zie: https://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=744725

Nadat hij door Froemel en Sieske is verwelkomt mocht hij het huis en tuin verkennen. Moe van de reis en alle indrukken zocht hij zijn plekje op zijn nieuwe kussen en viel meteen in slaap. Ondertussen hebben wij lekker (zij het met handen en voeten in het Engels) gekletst met de eigenaresse en haar later op de dag weer naar het vliegveld gebracht.

Baerke is een intelligente gedreven Toller.

We volgen momenteel met Baerke de jachtcursus B/C. Zie  filmpje  09-09-2015.

Foto: Venlose Heide 25-10-2015

 

 

Contact

Toller of Carpe Diem Grubbenvorsterweg 39
5975 RA Sevenum
Netherlands
+3177-8880888 of
+316-12542696 (Marga) /
+316-14688850 (Henk)
toller.of.carpediem@gmail.com