Gastenboek

Marty "Full of Magic Toller of Carpe Diem" Update

Lisa & Marty 04-10-2019
Lieve Marga en Henk,

Hier weer eens een update over Marty! Hij is inmiddels bijna 10 maanden oud, en vandaag alweer precies 8 maanden bij mij! Wat zijn die maanden omgevlogen. Marty heeft zich inmiddels ontwikkelt van een extreem schattige pup, tot een "echte" hond. Hij is de liefste hond die ik me maar kan wensen, en zo leergierig en slim! Na de basis cursus zijn we sinds een maand of 2 begonnen met de jachttraining, en wat vindt hij dit onwijs leuk! Zo leuk zelfs dat hij eigenlijk niet op zijn beurt wilt wachten.. ;) Daarnaast is de wekelijkse jachttraining het enige moment dat hij geen interesse heeft in eten, hij gaat viel liever zijn dummie halen (en die van de andere honden, als hij de kans krijgt). Wat zit dat instinct er toch in!

Ook met kinderen gaat het super, mijn 4-jarige nichtje mag alles bij hem doen! Hij luistert zelfs al, als ze hem een commando geeft. Laatst zijn we naar een basisschool gegaan waar een goede vriendin van mij les geeft, en ook 12 kinderen om hem heen hebben die allemaal aan hem zitten, vond hij alleen maar leuk!

Hij gaat meerdere keren per week met mij mee naar mijn werk op de dierenkliniek, en ook daar voelt hij zich thuis. Bij binnenkomst gaat hij op de weegschaal zitten en vervolgens even op de behandeltafel. Er zijn al meerdere honden (en baasjes) die vragen of ze even met Marty mogen spelen als ze langskomen! :)

Daarnaast is Marty inmiddels een halve circus-hond, ik verzin elke keer weer iets nieuws, om te voorkomen dat hij zich gaat vervelen. Pootjes en high fives geven, boks, achteruit lopen, omrollen, rondjes draaien, plat liggen, niks is te gek voor hem, zolang hij iets lekkers krijgt, doet hij alles voor je!

Marty heeft dus echt een geweldig karakter, maar zonder de geweldige start die hij bij jullie heeft gehad, was dit nooit zo goed tot uiting gekomen!

Liefs, en hopelijk tot snel,
Lisa en Marty

Kay, "Spirit of Life"

Inge & Paul 28-08-2019
28-08-2019.

Weer eens tijd om een berichtje te schrijven over onze lieve Kay!!Inmiddels al weer dik 16 maanden,waarin hij zich ontwikkelt heeft tot een vrolijke,enthousiaste,lieve hond.Hij is en blijft super enthousiast als je thuis komt,ook al is dat maar een half uurtje......de begroeting is alsof je 1 jaar bent weg geweest.....werkelijk heel aandoenlijk!!
Kay kan het eigenlijk met iedere hond goed vinden,behalve Jax,een springer spaniel,die hem heeft gebeten toen hij 6 maanden was!!Dat is op zijn netvlies blijven staan,hetgeen ook heel normaal is natuurlijk.
Kay gaat eigenlijk overal met ons mee en gedraagt zich werkelijk geweldig.Als we gaan uit eten kiezen we een restaurant waar honden mogen komen,en gaat hij rustig onder de tafel liggen!Op de markt wacht hij rustig bij een van ons tweetjes tot dat we alles hebben.Wij genieten enorm van onze Kay en hij ook van ons,die bevestiging krijgen we iedere keer weer!!
Met onze kleinzoon(22 maanden) heeft Kay veel geduld,en hij wacht mooi naast de kinderstoel,tot dat er iets valt,dan is het voor hem,maar hij zal het nooit uit zijn handje pakken om het zo maar eens te zeggen.Dit is hem natuurlijk ook geleerd geworden,maar ik vind het knap dat hij dat ook consequent doet.
Wij zijn werkelijk heel gelukkig met hem,en beleven iedere dag opnieuw veel plezier samen.

Mijn toller Liva

Wilco 25-08-2019
Hoi Henk, Marga en andere lezers,

Ik heb een prachtige hond gekregen uit het nest Circle of Life van Baerke en Sieske. Ze heet Liva.
Liva is een enorme vriendelijke en enthousiaste hond van nu dik 1 jaar. Ze is Gek op alle mensen. In het donker kan ze nog wel eens wat meer op haar hoede zijn, maar dannog te allen tijden vriendelijk. Ook met kinderen!
Daagt andere honden al spelend uit terwijl ze hen eruit rent. Ze is erg snel, slim en wendbaar.
Liva zit vanaf 9 weken op jachtcursus. Deze heeft zij met vlag en wimpel gehaald. Zichtbaar is dat Liva een enorme werker is en vaak afgeremd moet worden tijdens de cursus. Ze is volledig met haar taak bezig en gaat hier 110% voor. Als het haar niet snel genoeg gaat dan laat ze dit merken. Ze is tevens erg gehoorzaam en laat zich op afstand dirigeren. Ze pakt de zaken snel op en vergeet deze niet. Alhoewel ze soms wat eigenwijs kan zijn en deze uitvoert zodra zij klaar is met haar eigen taak...
In huis heel rustig en relaxed, als ga ik een dag niet wandelen. Kan super alleen zijn en blaft of huilt niet als ik weg ben.

Buiten het feit dat ik veel met haar train zie ik een enorme gezonde toller en een super karakter wat aangeboren is. Daar heb ik niks in te bepalen. Maar dat is in deze een fijn gegeven. Ze is van alle markten thuis. Een supertoller!

Ze komt uit een fijne en mooie combi van ouders, en ze is in een warm nest opgegroeid met de beste verzorging die ze zich kon wensen vanuit Henk en Marga.

Chapeau, hier hebben ze het dik in orde!

Gr,
Wilco

Zena "Our pride toller of carpe diem" ; alweer 1 jaar !!

Arianne, Ivo, Camiel en Nina Martens 07-04-2019
Onze lieve Zena is gisteren alweer 1 jaar geworden ! Wat een feest en wat zijn we nog steeds ontzettend blij dat we vorig jaar besloten hebben om een Toller in huis te nemen. En wat waren we blij dat we in aanmerking kwamen voor een pup van het nestje Sieske en Baerke bij Marga en Henk, waar de pups zo liefdevol mochten opgroeien.
Zena is uitgegroeid tot een lieve, zelfverzekerde en knappe Toller (volgens onze dochter Nina nog steeds de liefste en knapste hond van de hele wereld :-)). We zouden echt niet meer zonder haar kunnen ! En niet alleen wij, iedereen is dol op Zena. Waar we ook komen.
Elke dag genieten van van ons vrolijke meisje, ze gaat altijd graag met ons mee en we hebben al heel wat km's gemaakt met haar in het bos en ook bij ons in de Uiterwaarden waar ze heerlijk los kan lopen, rennen en een duik nemen in de Maas.
Zena is ook heel leergierig; ze doet al de vierde cursus met Nina (nu gehoorzaamheid/ behendigheid) waar Zena en Nina allebei veel plezier aan beleven. Daarbij worden ze vaak als voorbeeld gebruikt in de les; zo goed doen ze het samen.
Lieve Marga en Henk, nog steeds zijn we jullie super dankbaar voor ons vrolijke gezinslid en we kijken al uit naar de wandeldag in mei met alle Tollertjes. Tot dan xx

Aanvulling op Jaaaaarig

Harold en Jeannette 06-04-2019
Wat zijn wij blij met onze Soof, een heerlijk, relax en ondeugende puber. En zoals Soof zich in het nest liet zien zo is ze ook in ons gezin met onze andere 2 Tollers Romy en Xiva. Ze brengt veel harmonie in het driespan. Ze kan het allemaal op een afstandje bekijken maar ojee als die remmen losgaan dan is ze haantje de voorste. Iedere keer is het weer leuk om te zien hoe ze met andere honden en kinderen omgaat.

Jaaaaaaaarig

Jeannette 06-04-2019
Hieperdepiep Hoera, onze Soof “Starlight of Carpediem” is vandaag 1 jaar. Zoals Soof haar liet zien in het nest, (zoals wij het beleefd hebben) was Soof een actief maar ook een gemoedelijk pup. Dit laat Soof nog steeds zien een gemoedelijke, ondeugende grote “pup”

Hoera Ollie 1 jaar

Fokke en Ina 06-04-2019
Het is alweer een jaar geleden dat mama Sieske en papa Baerke 8 prachtige puppy’s kregen. En dat wij een hele lieve reu mee naar Dordt mochten nemen, na ruim 8 weken. Een broertje van onze Do. Wat lijkt Ollie op zijn papa, graag op schoot springen en hij ligt hetzelfde als papa Baerke, pootjes naar achteren. Maar hij heeft de kleine oortjes van mama Sieske. Heeft van beide wat meegekregen. En wat kunnen ze goed met elkaar omgaan, onze Do en Ollie, samen spelen en rennen. En natuurlijk zwemmen in de rivier. Regelmatig gaan wij met ze naar het bos, het strand of naar een andere plaats waar ze heerlijk kunnen loslopen. We zouden ze niet kunnen missen. Genieten iedere dag van onze twee rooie rakkers. Henk en Marga bedankt voor onze twee hartendiefjes. Veel liefs en hopelijke tot gauw.

Molly

Marcel, Irene, Eef & Anouk 05-04-2019
Lieve Marga en Henk,

Bij onze eerste kennismaking met jullie en jullie leuke tollers, waren wij helemaal verkocht! Wat waren we blij met de geboorte van het nestje en met het nieuws dat er eentje voor ons bij was!!! We kijken met een warm gevoel terug aan alle bezoekjes aan jullie en het nest. Dat was echt heel bijzonder. Zo konden we de ontwikkeling van de pups van dichtbij meemaken en zagen we jullie betrokkenheid en goede zorgen voor alle honden en de puppies. Molly is nu 2 maanden bij ons en het is zo gezellig met haar. Ze heeft een veilig stabiele basis gehad bij jullie en dat merk
Je goed. Ze is een heel sociale, actieve hond die ook af en toe ondeugend is en laat blijken hoe slim ze is!
We zijn zo tevreden over jullie zorgvuldigheid en liefdevolle benadering van mens en hond! Bedankt voor alle goede zorgen voor Molly!!❤️❤️❤️❤️

Kay, "Spirit of Life"

Inge & Paul 05-04-2019
1 jaar oud 6 april 2019:
Kay wat ben je met ons vertrouwd
een jaar ben je nu al oud.
Belangrijk in huis
hoor je helemaal bij ons thuis.
Je hebt je ontwikkeld tot onze huisvriend
met jouw liefde die je geeft is dit welverdiend.
Er is in dit eerste jaar veel op jou geappelleerd
daarmee heb je wel snel veel geleerd.
Als een jonge puber in de groei
kom je verder tot bloei.
Veel hebben we met elkaar gedeeld
je hebt ons altijd goed bedeeld.
Blij van karakter zoals wij jou beleven
willen wij ook het nodige geven.
Rennen in het bos, op het strand of in de sneeuw
heb je oog voor andere honden, eenden en zelfs de meeuw.
Wat kunnen we van jou genieten
geen dag laten wij erbij inschieten.
Kay, dank voor de hond die je bent
je bent voor ons al een grote vent!

Veul leefs Inge & Paul

Coco

Cindy barten 31-03-2019
Lieve Henk en Marga,

Wij zijn zo gelukkig met onze pup Coco! We genieten elke dag van onze Toller Pup. Hij is ontzettend lief, vrolijk en ondernemend. Ongelooflijk hoe snel he gehecht raakt aan een hond. We hebben er lang naar uitgekeken om een hondje te krijgen. Op 8 december werden de puppy’s geboren en na verschillende bezoekjes mochten we Coco mee nemen naar zijn nieuwe huis. We zijn helemaal verliefd op onze aanwinst. We willen Marga en Henk bedanken voor alle goede zorgen en liefde voor de Tollers. Een heel bijzonder adres ❤️❤️❤️!!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Nieuw bericht

© 2015 ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.     © Toller of CARPE DIEM.

Lid van:B.R.C.           

 

 

Contact

Toller of Carpe Diem Grubbenvorsterweg 39
5975 RA Sevenum
Netherlands
+3177-8880888 of
+316-12542696 (Marga) /
+316-14688850 (Henk)
toller.of.carpediem@gmail.com