Gastenboek

"Lovely Dreamer Toller of Carpe Diem", onze "Finnley"

Rene & Rita 18-01-2020
Wat hebben we gedroomd al die weken vanaf het moment dat we voor het eerst bij Henk en Marga op de koffie zijn geweest....
En wat zijn we gelukkig nu we inmiddels al weer acht weken onze lieve Finnley in huis hebben. Ja, het is een omschakeling, een pup in huis, maar wat is ze lief, slim, mooi, knuffelig en energiek ;)

Bij Henk en Marga wordt je altijd hartelijk ontvangen, enorm veel informatie gegeven en ze hebben ons zo goed als maar kan voorbereid op deze - voor ons - grote stap.
Voordat het zo ver was is er veel, héél veel water door de Maas gegaan. We staan er zelf nog versteld van hoe veel deze fantastische mensen voor hun eigen "zes Rooien" en hun pups doen, en over hebben. Alles wordt er aan gedaan, en niks nagelaten, om hun Toller pups de best denkbare start mee te geven, zowel sociaal als qua gezondheid.

Daarom moet je er als mogelijk toekomstige puppy-ouder ook tijd in willen steken om de pups te gaan leren kennen, en om Henk en Marga de gelegenheid te geven om jullie te leren kennen.
Alles wordt gedaan om na acht weken nest tijd een zo goed mogelijke match te kunnen maken waar iedereen een goed gevoel bij heeft.
Geen idee of 'alle' fokkers er zo mee omgaan, maar wij zijn héél blij dat we de pups zo hebben mogen zien opgroeien.

Mocht je er over nadenken een Toller pup in huis te willen gaan nemen, doe je best om zo'n fokker als Henk en Marga te vinden (of zoek niet langer ;), dan weet je dat er alles aan gedaan wordt om een gelukkige pup bij een gelukkig baasje te krijgen :D

Henk & Marga: enorm bedankt voor jullie liefde voor de Toller, en al het goeie dat daar uit voortvloeit!
Sieske en Baerke, wat hebben jullie geweldig lieve pups.

Rita, Rene, Mischa, Yaël

Heel erg bedankt

The Schweizer family 11-01-2020
Dear Marga and Henk,
many thanks from all of our family for making a little dream come true today. Just a few month ago we were falling in love with Nova Scotia Duck Toll Retrievers and without your help, support, knowledge and efforts we would not have been able to welcome our lovelly dog Holly today. It was not just the fact that you were willing to take care of Holly much longer then normally necessary because of the cross border complexity, it is also because you were also always willing to give us advice and also for your warm hospitality so that we were able to establish a relation to Holly in the past weeks. So finally "a dream came true" today. We are very gratefull for everything. All the best for you and your dogs and hopefully many more healthy puppies in future. You both are outstanding breeders and it is amazing with how much heart and soul you undertake this vocation.

Translated from Dr. Google

Moos | Follow my Dream

Dylan en Sandy 21-12-2019
Bijna een maand geleden is Moses bij ons komen wonen. We hebben er echt een gezinslid bij. Wat een gezelligheid. Een betere match was niet mogelijk geweest. Hij is vanaf zijn geboorte natuurlijk al met zoveel liefde omgeven, en dat merk je echt. Hij is zo knuffelig en vol vertrouwen. Elke dag genieten we van zijn enthousiasme, ondeugendheid en zijn honger naar het leren van nieuwe dingen. Lieve Henk en Marga, wat zijn we ontzettend blij dat we bij jullie terecht zijn gekomen en dat jullie ons vanaf dag 1 zo hebben betrokken bij het hele proces! X

Ons liefste maatje Leike

Marlinda Huub en Leike 17-12-2019
Lieve Marga en Henk
Hier weer even een bericht om bij te praten over ons liefste maatje Leike. Inmiddels alweer een jaar oud. Wat vliegt de tijd en wat zijn we blij met haar. Ze doet het super goed We maken iedere dag heerlijke wandelingen door de natuur . We hebben samen al de puppycursus en de jonge hondencursus gedaan en we zijn nu bezig met de basiscursus Ze leert super snel en samen oefenen, thuis of onder het wandelen vind ze helemaal geweldig. Ze vind ook iedereen leuk mensen, dieren, kinderen. Zelfs voor een wild vreemde gaat ze nog op haar rug liggen zodat ze haar buikje kunnen kriebelen. En Huub en ik... wij genieten! Het is een echt maatje zoals we ons gewenst hebben en ook af en toe een heel slimme deugniet met veel gevoel voor humor...

Bodhi “Day Dream Lover Toller of Carpe Diem”

Léon, Esther, Kim en Iza 15-12-2019
Lieve Henk en Marga,

En toen was het vrijdag 22 november 2019. De dag waar we zo naar uitgekeken hadden. De dag dat Bodhi mee naar ‘huis’ mocht gaan. Aan de ene kant dubbel want wat heeft hij een liefdevolle start gekregen bij jullie, Henk en Marga. Wat een gezelligheid en liefde heeft Bodhi gebracht. We genieten elke dag met volle teugen. We zien Bodhi met de dag groeien. Elke dag maakt hij weer kleine stapjes vooruit en leert hij weer wat nieuws. Hij is ondeugend, leergierig en een echte knuffelkont. Hij volgt je overal en ligt het liefste aan je voeten. Gelukkig wonen we dicht bij elkaar en kijken we uit naar onze “koffiemomentjes”.
Dikke knuffel van Bodhi.....

Dream come True Toller of Carpe Diem

Marleen en Jos 08-12-2019
Marga en Henk.

Wat zijn we blij met onze Soxx.
Soxx doet het super hier in huis. Ze is idd een relaxt hondje,
Dank je wel voor de goede zorgen voor Soxx en haar broertjes en zusjes. Ze is onze derde Toller,maar zoals we bij jullie ontvangen zijn , hebben we nog nooit meegemaakt
Dank jullie wel voor de knuffels, koffie enz. Enige nadeel voor ons is dat we de bezoekjes aan jullie stiekum toch wel missen

Marty "Full of Magic Toller of Carpe Diem" Update

Lisa & Marty 04-10-2019
Lieve Marga en Henk,

Hier weer eens een update over Marty! Hij is inmiddels bijna 10 maanden oud, en vandaag alweer precies 8 maanden bij mij! Wat zijn die maanden omgevlogen. Marty heeft zich inmiddels ontwikkelt van een extreem schattige pup, tot een "echte" hond. Hij is de liefste hond die ik me maar kan wensen, en zo leergierig en slim! Na de basis cursus zijn we sinds een maand of 2 begonnen met de jachttraining, en wat vindt hij dit onwijs leuk! Zo leuk zelfs dat hij eigenlijk niet op zijn beurt wilt wachten.. ;) Daarnaast is de wekelijkse jachttraining het enige moment dat hij geen interesse heeft in eten, hij gaat viel liever zijn dummie halen (en die van de andere honden, als hij de kans krijgt). Wat zit dat instinct er toch in!

Ook met kinderen gaat het super, mijn 4-jarige nichtje mag alles bij hem doen! Hij luistert zelfs al, als ze hem een commando geeft. Laatst zijn we naar een basisschool gegaan waar een goede vriendin van mij les geeft, en ook 12 kinderen om hem heen hebben die allemaal aan hem zitten, vond hij alleen maar leuk!

Hij gaat meerdere keren per week met mij mee naar mijn werk op de dierenkliniek, en ook daar voelt hij zich thuis. Bij binnenkomst gaat hij op de weegschaal zitten en vervolgens even op de behandeltafel. Er zijn al meerdere honden (en baasjes) die vragen of ze even met Marty mogen spelen als ze langskomen! :)

Daarnaast is Marty inmiddels een halve circus-hond, ik verzin elke keer weer iets nieuws, om te voorkomen dat hij zich gaat vervelen. Pootjes en high fives geven, boks, achteruit lopen, omrollen, rondjes draaien, plat liggen, niks is te gek voor hem, zolang hij iets lekkers krijgt, doet hij alles voor je!

Marty heeft dus echt een geweldig karakter, maar zonder de geweldige start die hij bij jullie heeft gehad, was dit nooit zo goed tot uiting gekomen!

Liefs, en hopelijk tot snel,
Lisa en Marty

Kay, "Spirit of Life"

Inge & Paul 28-08-2019
28-08-2019.

Weer eens tijd om een berichtje te schrijven over onze lieve Kay!!Inmiddels al weer dik 16 maanden,waarin hij zich ontwikkelt heeft tot een vrolijke,enthousiaste,lieve hond.Hij is en blijft super enthousiast als je thuis komt,ook al is dat maar een half uurtje......de begroeting is alsof je 1 jaar bent weg geweest.....werkelijk heel aandoenlijk!!
Kay kan het eigenlijk met iedere hond goed vinden,behalve Jax,een springer spaniel,die hem heeft gebeten toen hij 6 maanden was!!Dat is op zijn netvlies blijven staan,hetgeen ook heel normaal is natuurlijk.
Kay gaat eigenlijk overal met ons mee en gedraagt zich werkelijk geweldig.Als we gaan uit eten kiezen we een restaurant waar honden mogen komen,en gaat hij rustig onder de tafel liggen!Op de markt wacht hij rustig bij een van ons tweetjes tot dat we alles hebben.Wij genieten enorm van onze Kay en hij ook van ons,die bevestiging krijgen we iedere keer weer!!
Met onze kleinzoon(22 maanden) heeft Kay veel geduld,en hij wacht mooi naast de kinderstoel,tot dat er iets valt,dan is het voor hem,maar hij zal het nooit uit zijn handje pakken om het zo maar eens te zeggen.Dit is hem natuurlijk ook geleerd geworden,maar ik vind het knap dat hij dat ook consequent doet.
Wij zijn werkelijk heel gelukkig met hem,en beleven iedere dag opnieuw veel plezier samen.

Mijn toller Liva

Wilco 25-08-2019
Hoi Henk, Marga en andere lezers,

Ik heb een prachtige hond gekregen uit het nest Circle of Life van Baerke en Sieske. Ze heet Liva.
Liva is een enorme vriendelijke en enthousiaste hond van nu dik 1 jaar. Ze is Gek op alle mensen. In het donker kan ze nog wel eens wat meer op haar hoede zijn, maar dannog te allen tijden vriendelijk. Ook met kinderen!
Daagt andere honden al spelend uit terwijl ze hen eruit rent. Ze is erg snel, slim en wendbaar.
Liva zit vanaf 9 weken op jachtcursus. Deze heeft zij met vlag en wimpel gehaald. Zichtbaar is dat Liva een enorme werker is en vaak afgeremd moet worden tijdens de cursus. Ze is volledig met haar taak bezig en gaat hier 110% voor. Als het haar niet snel genoeg gaat dan laat ze dit merken. Ze is tevens erg gehoorzaam en laat zich op afstand dirigeren. Ze pakt de zaken snel op en vergeet deze niet. Alhoewel ze soms wat eigenwijs kan zijn en deze uitvoert zodra zij klaar is met haar eigen taak...
In huis heel rustig en relaxed, als ga ik een dag niet wandelen. Kan super alleen zijn en blaft of huilt niet als ik weg ben.

Buiten het feit dat ik veel met haar train zie ik een enorme gezonde toller en een super karakter wat aangeboren is. Daar heb ik niks in te bepalen. Maar dat is in deze een fijn gegeven. Ze is van alle markten thuis. Een supertoller!

Ze komt uit een fijne en mooie combi van ouders, en ze is in een warm nest opgegroeid met de beste verzorging die ze zich kon wensen vanuit Henk en Marga.

Chapeau, hier hebben ze het dik in orde!

Gr,
Wilco

Zena "Our pride toller of carpe diem" ; alweer 1 jaar !!

Arianne, Ivo, Camiel en Nina Martens 07-04-2019
Onze lieve Zena is gisteren alweer 1 jaar geworden ! Wat een feest en wat zijn we nog steeds ontzettend blij dat we vorig jaar besloten hebben om een Toller in huis te nemen. En wat waren we blij dat we in aanmerking kwamen voor een pup van het nestje Sieske en Baerke bij Marga en Henk, waar de pups zo liefdevol mochten opgroeien.
Zena is uitgegroeid tot een lieve, zelfverzekerde en knappe Toller (volgens onze dochter Nina nog steeds de liefste en knapste hond van de hele wereld :-)). We zouden echt niet meer zonder haar kunnen ! En niet alleen wij, iedereen is dol op Zena. Waar we ook komen.
Elke dag genieten van van ons vrolijke meisje, ze gaat altijd graag met ons mee en we hebben al heel wat km's gemaakt met haar in het bos en ook bij ons in de Uiterwaarden waar ze heerlijk los kan lopen, rennen en een duik nemen in de Maas.
Zena is ook heel leergierig; ze doet al de vierde cursus met Nina (nu gehoorzaamheid/ behendigheid) waar Zena en Nina allebei veel plezier aan beleven. Daarbij worden ze vaak als voorbeeld gebruikt in de les; zo goed doen ze het samen.
Lieve Marga en Henk, nog steeds zijn we jullie super dankbaar voor ons vrolijke gezinslid en we kijken al uit naar de wandeldag in mei met alle Tollertjes. Tot dan xx

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Nieuw bericht

© 2015 ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.     © Toller of CARPE DIEM.

Lid van:B.R.C.           

 

 

Contact

Toller of Carpe Diem Grubbenvorsterweg 39
5975 RA Sevenum
Netherlands
+3177-8880888 of
+316-12542696 (Marga) /
+316-14688850 (Henk)
toller.of.carpediem@gmail.com